• Tala Fou

O le a le taatele o pusa bento i Iapani?

Ua e faalogo ea iPusa Bento? O na tama'i mea'ai fa'apipi'i lelei e tu'u atu i totonu o se atigipusa laititi. O lenei galuega o faatufugaga ua avea ma meaʻai masani a Iapani mo le tele o seneturi. Ae e sili atu nai lo na o se auala faigofie e ave ai meaai; o latou o se fa'ailoga fa'aleaganu'u e atagia ai tu ma aga a Iapani.

 pusa maneta

Ose Tala Fa'asolopito Laiti IPusa Bento

Pusa Bentoe i ai se talafaasolopito umi i Iapani, faatasi ai ma le uluai sauniuniga faamaumauina na amata mai i le seneturi 12. I le amataga, sa na o ni meaʻai e ave ai araisa ma isi mea i fanua araisa, vaomatua, ma isi nofoaga i tua. Ova taimi,pusa bentona tupu a'e i nei foafoaga lavelave ma teuteu ua tatou iloa i aso nei.

 I le vaitaimi o Edo (1603-1868),Pusa Bentofa'atupuina ina ia ta'uta'ua o se auala e teu ai mea'ai mo tafaoga ma tafaoga. O le lauiloa o nei taumafataga na mafua ai le fausiaina o le "駅弁, poʻo Ekiben", o lona uiga o le nofoaafi Bento, lea o loʻo faʻatau pea i aso nei i nofoaafi i Iapani atoa. O nei pusa bentoe masani ona taulaʻi i mea faʻapitoa faʻaitulagi, tuʻuina atu ma faʻaalia meaʻai uiga ese ma mea faʻapitoa o vaega eseese o Iapani.

pusa brownie

Pusa BentoO Aso nei

I aso nei,pusa bentoo se vaega taua o le aganuu Iapani, e fiafia i ai tagata o vaitausaga uma. O lo'o ta'uta'ua pea mo tafaoga ae o lo'o fa'aaogaina tele mo taumafataga o le aoauli a le ofisa ma o se taumafataga vave ma faigofie i le alu, e maua i so'o se mea (supermarkets, faleoloa fa'atau, faleoloa i le lotoifale ... ma isi).

I tausaga talu ai nei, o le lauiloa oPusa Bentoua tupu i tua atu o Iapani, faatasi ai ma tagata i le salafa o le lalolagi o loʻo mafaufau i lenei tu masani o meaʻai Iapani. O lo'o iai nei le tele o suiga fa'avaomalo o le Bento Iapani masani, fa'atasi ai ma mea'ai ma tofo mai isi aganu'u. 

Le lauiloa oPusa Bentoe atagia ai lo latou 'ese'ese ma le faigofie, fa'apea fo'i lo latou taua fa'aleaganu'u.Pusa Bentoe le na o se taumafataga, ae o se ata matagofie o tu ma aga a Iapani, e toe faʻaalia ai le faʻamamafa o le atunuʻu i le matagofie, paleni, ma le faigofie.

tagata gaosi pusa meaalofa

Sauniuniga ma le teuteuga

O lea e sau ai le vaega o le fatufatuga.Pusa Bentoua saunia ma le faaeteete ma teuteu, e atagia ai le faamamafa a Iapani i le matagofie ma le paleni. I le masani ai, e faia i araisa, iʻa, poʻo aano o manufasi, faʻaopoopo i pikiina poʻo fualaau faisua fou. O vaega o lo'o fa'atulaga lelei i totonu o le atigipusa e fatu ai se taumafataga manaia ma fa'amalieina.

O se tasi o sitaili sili ona ta'uta'ua ma mata'ina va'aia opusa bentoo le “キャラ弁, poʻo Kyaraben”, o lona uiga o le tagata Bento. O neiPusa Bentofa'aalia mea'ai ua fa'atulaga ma fa'atusa e fa'atusa uma au tagata e te fiafia i ai mai anime, manga, ma isi ituaiga o aganu'u pop. Na amata, ma o loʻo taʻutaʻua pea, i matua o loʻo teuina le aoauli mo a latou fanau ma o se auala malie ma fatufatuga e faʻamalosia ai tamaiti e 'ai se taumafataga paleni.

pusa brownie masani

Bento Classic Recipe(Pusa Bento

E te manaʻo e saunia se Bento i soʻo se tulimanu o le lalolagi o loʻo e iai? Faigofie! O se fua masani pusa Bento e faigofie ona saunia: 

mea fa'aoga:

2 ipu araisa pipi'i Iapani vela

1 fasi moa tunu po'o samani

O nisi fualaau faisua ausa (e pei o le broccoli, pi lanumeamata, poʻo kāloti)

O se fesuiaiga o Piko (e pei o radishes po o kukama)

1 laupepa Nori (limu mago)

pusa mo brownies

faatonuga(Pusa Bentoes):

Kuki le araisa pipii Iapani e tusa ai ma faatonuga i luga o le afifi.

A'o kuka le araisa, fa'a'u le moa po'o le samani ma fa'ausa fualaau faisua.

A vela loa le araisa, fa'amalo mo ni nai minute ona tu'u lea i se pesini tele.

Fa'aaogā se foe araisa po'o se so'o e oomi lemu ma fa'apena le araisa i se fa'ata'oto.

Otioti le moa tunu po o le samani i ni fasi lapopoa.

Tu'u atu fuala'au fai ausa.

Fa'atulaga le araisa, moa po'o le samani, fualaau faisua ausa, ma pikiina i totonu o lau pusa Bento.

Otioti le Nori i ni fasi pepa manifinifi ma faaaoga e teuteu ai le pito i luga ole araisa.

O lau pusa Bento ma Itadakimasu!

pusa falaoa

Manatua: Lagona le saoloto e fatufatu ma mea e faʻaoga, faia ma tusi ata mataʻina, faʻaopoopo uma mea e te fiafia i ai e fai ai se fua eseese.

manatu tagata Iapanipusa bentoe sili atu nai lo na o se auala faigofie e ave ai meaai; o latou o se fa'ailoga fa'aleaganu'u e atagia ai le tamaoaiga o le tala fa'asolopito o le atunu'u. Mai o latou amataga faatauvaa o ni mea'ai faigofie i a latou suiga faʻaonapo nei, Pusa Bento ua tupu a'e ma avea ma se vaega manaia o mea'ai Iapani. Pe e te manaʻo e fiafia i ai i luga o se tafaoga poʻo se taumafataga vave ma faigofie ile alu. Fuafua e maua ni suiga se tele e mafai ai i lau isi malaga i Iapani.


Taimi meli: Aukuso-10-2024
//